Президент Зеленський підтвердив звільнення 8 населених пуктів Херсонської області від російських окупантів

05 Жовтня 2022, 00:24

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що 8 населених пунктів у Херсонській області звільнені від російських окупантів.

“Звільнені від окупанта та стабілізовані населені пункти Любимівка, Хрещенівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика й Мала Олександрівки та Давидів Брід. І це ще далеко не повний перелік”, – розповів він під час звернення наприкінці 223-го дня війни.

Президент запевнив, що наші воїни не зупиняються.

“І це лише питання часу, коли виженемо окупанта з усієї нашої землі”, – зауважив Зеленський.

Про визволення вказаних населених пунктів йдеться й у зведенні оперативного командування “Південь”.

“За результатами ретельно спланованої та блискуче реалізованої військової операції із визволення територій Херсонщини з-під окупації, нашими підрозділами звільнено, закріплено і відновлено державний прапор України у 8 населених пунктах Бериславського району”, – повідомили у командуванні.

Протягом вівторка, 4 жовтня, у мережі з’явились відео, як ЗСУ підняли український прапор у декількох селах області.

Як повідомлялось, за тиждень ЗСУ звільнили 29 населених пунктів Харківщини.

Володимир Зеленський оголосив, що укази президента Росії про визнання «незалежними» АР Крим, так званих «ЛНР» та «ДНР», Запорізької і Херсонської областей, а також інших рішень на виконання цих указів є нікчемними і не породжують жодних юридичних наслідків.

Наприкінці серпня ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.