Окупанти оголосили «воєнний стан», щоб придушити спротив мешканців захоплених територій, – МЗС

21 Жовтня 2022, 06:11

Указ Президента Російської Федерації Володимира Путіна про ведення «воєнного стану» на тимчасово окупованих територіях є черговим прикладом злочинів російського керівництва проти Української держави та українців. Оголошення так званого «воєнного стану» з боку РФ має на меті придушити спротив місцевих мешканців, які виступають проти російської окупації. 

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Міністерство констатувало, що указ путіна є нікчемним і не несе правових наслідків для України та її громадян, а також для міжнародної спільноти.

МЗС України закликало міжнародних партнерів рішуче засудити намір російських окупаційних адміністрацій, під виглядом так званого «воєнного стану», позбавити мешканців тимчасово окупованих територій України навіть базових прав людини, а також незаконні плани легалізувати мародерство, примусові депортації та так звану «мобілізацію».

Раніше російський диктатор Володимир Путін підписав указ про «воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях України – Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областях.

Президент України Володимир Зеленський визнав нікчемними, тобто такими, що не породжують жодних юридичних наслідків, укази президента Російської Федерації щодо визнання “незалежними” так званих “ЛНР” та “ДНР” і Запорізької та Херсонської областей України, а також будь-які інші рішення, акти та договори у зв’язку з реалізацією зазначених указів.