На Запорізчині окупанти мародерять навіть у храмах, – мер Енергодара

31 Жовтня 2022, 17:52

Фото: Telegram-канал "kherson_non_fake".

Російські окупанти у тимчасово захопленому Енергодарі в Запорізькій області обкрадають квартири, присадибні будинки, гаражні кооперативи, підприємства і навіть храми. 

Про це повідомив мер Дмитро Орлов у своєму телеграм-каналі.

«Мародерства зазнають квартири, мешканці яких тимчасово виїхали. Присадибні будинки поблизу міста. Причому деякі власники в цей час перебувають саме в Енергодарі, і коли у вихідні приїздять на дачі, отримують великий сюрприз від «рятівників-визволителів». Днями окупанти один за одним взламували гаражі в гаражних кооперативах. Залізли і на територію православного храму в Енергодарі. Мародерствують на приватних та комунальних підприємствах. Забирають автівки, скутери та мотоцикли. Виносять і вантажать у заздалегідь підігнані «Урали» все, що бачать: побутову техніку, посуд, меблі, сантехніку, запасні частини для авто, навіть не гнушаються красти вживаний одяг», – розповів міський голова.

За його інформацією, якщо спробувати застосувати логіку загарбників, то вони зараз мародерять на оголошених «російськими» територіях, грабують тих же людей, яких нібито прийшли «звільняти», – зауважив він.

Раніше російські війська обстріляли промислову зону Енергодара Запорізької області. За попередніми даними, влучили в одну з підстанцій, частина міста залишилась без світла.