На захоплених територіях росіяни каратимуть людей за підписки на українські ресурси

27 Жовтня 2022, 22:48

Фото: Оперативне Командування "Південь".

Російські окупанти на захопленій частині Запорізької області оголосили про введення «військової цензури» та розпочали перевірки мобільних телефонів громадян.

«Цікавлять підписки на пропагандистські ресурси терористичного київського режиму. Якщо людина підписана на пропагандистські ресурси, то вперше їй надійде попередження. Надалі порушників буде оштрафовано. За злісні порушення вимог закону про діяльність іноагентів передбачено кримінальну відповідальність”, -заявив місцевий гауляйтер Володимир Рогов.

У свою чергу, мер Мелітополя Іван Федоров закликав жителів окупованих територій бути максимально обережними.
«Жителів позбавили свободи спілкування і доступу до правдивої інформації», – прокоментував він.

Раніше російський диктатор Володимир Путін підписав указ про «воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях України – Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областях.

Президент України Володимир Зеленський визнав нікчемними, тобто такими, що не породжують жодних юридичних наслідків, укази президента Російської Федерації щодо визнання “незалежними” так званих “ЛНР” та “ДНР” і Запорізької та Херсонської областей України, а також будь-які інші рішення, акти та договори у зв’язку з реалізацією зазначених указів.