На Херсонщині розпочали роботу пересувні мобільні блокпости

04 Жовтня 2022, 22:10

На деокупованій Херсонщині розпочали роботу пересувні мобільні блокпости.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в ефірі національного телемарафону.

“Слідчі Нацполіції задокументували 105 воєнних злочинів”, – розповів Єнін, зауваживши, що це попередні дані, тому цифра неостаточна.

“Ця робота триває. Бо, як було і при поверненні на звільнену Харківщину, ми навіть не уявляємо той обсяг злочинів, які було вчинено на тимчасово окупованих територіях”, – додав він.

За його словами, в Херсонській області наразі деокуповано понад 50 населених пунктів.

У свою чергу, херсонські правоохоронці проінформували, що поліція забезпечує правопорядок у населених пунктах Бериславського району, які обстрілює російська армія.

“Ці населені пункти патрулюють поліцейські, вони забезпечують гуманітарні потреби мешканців, працюють на місцях обстрілів та документують злочини країни-агресора, попереджають випадки мародерства, обстежують територію на наявність вибухонебезпечних предметів, реагують на усі звернення громадян, роблять все необхідне, аби кожен мешканець отримав допомогу”, – прозвітували правоохоронці.

Як повідомлялось, ЗСУ продовжують визволяти села на Херсонщині від російської окупації.

Наприкінці серпня ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.