Мешканці деокупованої Херсонщини безкоштовно отримують будматеріали

27 Жовтня 2022, 23:14

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

Мешканці деокупованої Херсонщини безкоштовно отримують будівельні матеріали, щоб відновити пошкоджені ворогом будинки.

Як повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, допомогу передають обласна влада з гуманітарною місією «Проліска».

«Наслідки руйнувань деокупованих територій Херсонщини – катастрофічні. Окупаційні війська пошкодили або повністю знищили багато будинків, шкіл, дитсадків та інших цивільних об’єктів. Зустрічати зиму у пошкоджених будинках неможливо. Тому разом із нашими партнерами з гуманітарної місії «Проліска» допомагаємо місцевим жителям відновити пошкоджені домівки», – розповів Янушевич.

Будматеріали отримали жителі звільненого від рашистів Архангельського. Далі наборів доставляьтимуть до Осокорівки та Нововоронцовки. 800 наборів доставлять по населеним пунктам Нововоронцовської, Високопільської та Великоолександрівської громад.

Як повідомлялось, у звільнені від російських окупантів населені пункти Херсонщини завозять продукти для місцевих жителів та проводять розмінування територій.

Жителям деокупованих населених пунктів допомагають також українські волонтери.

З початку жовтня на Херсонщині українські захисники звільнили від російської окупації понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів.