Колаборанти на Херсонщині сплять в бронежилетах

18 Жовтня 2022, 15:35

Колаборанти у Херсоні почуваються дуже невпевнено: основні з них сплять в бронежилетах, пересуваються з охороною.

Про це повідомила начальницяХерсонської міської військової адміністрації Галина Лугова в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань.

“Зараз основні з них сплять в бронежилетах. Їх постійно охороняють, вони приїжджають до своїх домівок, їм відкривають двері і «вузьким коридором» зашмигують додому, а зранку таким же «вузьким коридором» швидко сідають у машину”, – розповіла Лугова.

За її словами, колаборанти значною мірою налякані і намагаються якось переховуватися.

Вони ховаються і дуже бояться. Я думаю, що їм варто боятися, бо список на їхню утилізацію складений. Черга дійде до кожного. Вони всі скоро приєднаються до великого потужного оркестру співів і танців Кобзона. Це буде обов’язково”, – зауважила вона.

Як повідомлялось, після обстрілу будівлі в Херсоні, де розміщується російська окупаційна адміністрація регіону, кремлівські посіпаки розповіли, що їм страшно залишатися у місті.

Внаслідок удару ЗСУ у Херсоні ліквідований перший заступник голови російської окупаційної адміністрації Херсонської області Олексій Катериничов.

Раніше окупанти заявляли про загибель екснардепа-колаборанта Журавка після удару ЗСУ по готелю у Херсоні.

В регіоні триває наступ ЗСУ. Українські захисники  регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.