Гуменюк: Не слухайте пропаганду, ЗСУ продовжує відтісняти ворога з Херсонщини

11 Жовтня 2022, 14:28

Поки російські пропагандисти поширюють дезінформацію про невдалий наступ ЗСУ на Херсонщині, солдати РФ продовжують відступати – на більш глибокі оборонні рубежі.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час національного телемарафону.
“Ми продовжуємо вивільняти території, ми продовжуємо відтісняти ворога. Зокрема на Херсонщині, там, де він вже змінює свої рубежі оборони на більш глибокі, на ті, що облаштовувалися раніше, і протягом цих 7 місяців вони там намагалися укріпитися за допомогою залізобетонних конструкцій”, – розповіла Гуменюк.
Речниця Сил оборони півдня закликала не дослухатися до інформації російської пропаганди, що на Херсонщині наступ ЗСУ завершився.
“Те, що вони вивозять свої сім’ї, свої манатки, говорить про те, що залишатися вони не будуть, у них вже є розуміння того, що треба рятувати себе в першу чергу. Про це говорять і ті полонені, яких ми беремо в полон”, – сказала Гуменюк.
Як повідомлялось, херсонські колаборанти, слідуючи пропагандистським наративам, називали наступ ЗСУ “пшиком” і вже кілька разів заявляли про його зрив.

За жовтень на Херсонщині українські захисники звільнили від російської окупації понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів у Херонській області.