ФСБшники заселились до квартири генічанина

22 Жовтня 2022, 23:55

Херсонські правоохоронці продовжують документувати злочинну діяльність агресорів на захоплених територіях Херсонщини.

Так, житель Генічеського району повідомив у поліцію, що у його квартиру представники місцевої окупаційної влади заселили працівників ФСБ РФ, передає медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

Згодом окупанти винесли з помешкання побутову техніку та інше майно, яке завантажили у автомобіль та вивезли.

Крім того, у місті Гола Пристань військові рф захопили приміщення виконавчої служби і розмістили на його базі «Пенсійний фонд» окупаційної влади.

Правоохоронці проінформували, що за усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, Служба безпеки України ідентифікувала ще сімох генічан-колаборантів, які пішли на співпрацю з ворогом та брали участь в організації незаконного «референдуму» на окупованій росіянами території.

Слідчі Нацполіції задокументували більше сотні воєнних злочинів на деокупованій території Херсонщини.

Поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.
З початку жовтня на Херсонщині українські захисники звільнили від російської окупації понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів.