«Добробати» зрадників і колаборантів: засновники, командири, бійці-мажори

23 Жовтня 2022, 22:19

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 23 жовтня 2022 року.

У цьому випуску говоримо про формування так званих «добровольчих батальйонів» колаборантів на окупованих землях Херсонської та Запорізької областей.

Серед тих, хто вбиває українців, є і громадяни України. На розбрат працює російська спецпропаганда, з цією метою на окупованих територіях України створюються так звані «добровольчі батальйони» – насправді, з позиції міжнародного права і українського законодавства – незаконні збройні формування. Їхні бійці для України і міжнародних судів не будуть мати імунітету комбатанта, адже вони не є ополченням, яке захищає свою державу, а воює на стороні агресора проти урядових військ своєї країни.

Подробиці про створення окупантами «добровольчих батальйонів» у Мелітополі і Херсоні дивіться у сюжетах Центру журналістських розслідувань.

Традиційний фінальний відеоблог сьогодні – про водний парадокс. Така бажана дніпровська вода безлімітно і безкоштовно внаслідок окупації Херсонщини в Крим прийшла, але вирішити водну проблему російській «адміністрації» півострова так і не вдається. Про це розповість Микита Панасенко.