До звільненої Великої Олександрівки привезли 10 вантажівок гумдопомоги

23 Жовтня 2022, 12:59

На деокуповані території Херсонщини продовжують поставляти гуманітарну допомогу. 

За даними Херсонської ОВА, допомогу отримали, зокрема, жителі Новомиколаївки та Великої Олександрівки.

Так, до Великої Олександрівки прибули 10 вантажівок з гуманітарною допомогою. Привезли продукти і речі першої необхідності для людей, які пережили російську окупацію.

До формування гуманітарного вантажу долучились благодійні організації: Товариство Червоного Хреста Україна поставило для жителів громади в необхідній кількості “буржуйки”, гуманітарна місія “Проліска” поставила набори будматеріалів для відновлення пошкодженого житла. Усю допомогу безкоштовно розподілять між жителями всіх деокупованих населених пунктів Великоолександрівської громади, які того потребують.

World Central Kitchen забезпечують жителів громади продуктовими наборами, а з минулого тижня почали безкоштовно доставляти та видавати людям хліб та овочі – картоплю, капусту, буряк, моркву і цибулю.«100% життя» – Мережа ЛЖВ консультує людей по медицині, а також безкоштовно видає необхідні їм лікарські засоби.

Крім гуманітарної допомоги, у деокупованих селах працюють над відновленням електропостачання.

“Зруйновані оселі, відсутність світла, води, зв’язку, нестача їжі – це лише невелика частина того, що приніс із собою «руський мир» до цього села. Але після того, як ЗСУ повернули у Новомиколаївку український прапор, наше завдання – відновити нормальні умови життя. Ремонт ліній електроживлення – завдання першочергове. Через ракетні удари по енергетичних об’єктах всієї країни бригади спеціалістів, що мали прибути на Херсонщину, затримуються. Але найближчим часом вони приїдуть та стануть до роботи”, – звзначив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.
Поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.
З початку жовтня на Херсонщині українські захисники звільнили від російської окупації понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів.