Чому росіяни вивозять українських дітей з Херсонщини?

24 Жовтня 2022, 14:22

Росіяни депортують місцеве населення Херсонської області до Росії аби прикрити свої складнощі з логістикою й прикриватися «живим щитом» на Херсонщині, а у довгостроковій перспективі – поліпшити демографічну ситуацію в своїй країні та виховати нових солдатів для своєї армії.

Про це розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський під час онлайн-конференції медіа-центру “IPC-Херсон”.

«Вони розуміють, що ці діти через 15-20 років -це їхні солдати, це люди з промитим мозком», – зазначив посадовець, передає медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

За його словами, росіяни розгорнули масштабну депортацію місцевого населення з Херсонщини.

«Це оздоровлення- це перший етап цієї операції. Скільки могли, вивезли діточок. Вже є така інформація, батьки звертаються, а їм кажуть, ну хай поки що там будуть, тому що там безпечно, а ви можете до них приїхати. Фактично ці діти – вже заручники цієї ситуації. Зрозуміло, що батьки поїдуть за ними»,- повідомив Соболевський.

Раніше голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у телеграмі та міський голова Олешок Євген Рищук інформували, що росіяни під виглядом так званої “евакуації” вивезли малюків з Херсонського обласного будинку дитини та дітей із Олешківського дитячого будинку-інтернату.

Як повідомлялось, генічанам надходять запрошення відправити дітей «на відпочинок» до Росії. Дехто наважився відправити дітей, дехто вже не може їх забрати. В херсонській владі закликають батьків схаменутися й не піддаватися на маніпуляції.

Окупанти відправили школярів Херсонської області на канікули. Керівникам освітніх закладів доручили організувати “оздоровлення дітей”.

Так зване “міністерство освіти та науки Херсонської області” прозвітувало, що вже відправили 2500 школярів з Херсонщини до оздоровчих закладів у РФ.