Аналітики прогнозують звільнення правобережжя Дніпра на Херсонщині до кінця року

25 Жовтня 2022, 20:36

Російські війська не повністю відводяться з північної частини Херсонської області, однак ЗСУ, ймовірно, зможуть взяти під контроль правобережжя Дніпра Херсонщини до кінця цього року.

Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни (ISW).

“Російські війська, ймовірно, готуються захищати місто Херсон і не відходять повністю з верхньої частини Херсонської області, незважаючи на попередні підтверджені повідомлення про відхід деяких російських підрозділів”, — йдеться у повідомленні.

Аналітики ввжають, що слова очільника ГУР Міноборони Кирила Буданова про те, що російські війська не відступають із Херсона, а готують місто до міських боїв, узгоджуються з тим, що ISW спостерігав наприкінці жовтня.

Проте російська позиція у верхній частині Херсонської області, за даними ISW, ймовірно, є неспроможною та українські війська можуть взяти її під контроль до кінця 2022 року.

Як повідомлялось, наразі Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.

З початку жовтня на Херсонщині українські захисники звільнили від російської окупації понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів.