Путін призначив псевдокерівника Херсонщини нелегітимним “т.в.о. губернатора”

05 Жовтня 2022, 23:22

Президент Росії Владімір Путін призначив колаборанта Володимира Сальдо «тимчасово виконуючим обов’язки губернатора Херсонської області».

При цьому російські меда-ресурси пишуть, що т.в.о.губернаторів стали “ті, хто керував утвореннями до приєднання до Росії”.

Але насправді всі вони є кремлівськими ставленника, яких росіяни призначили на захоплених територіях.

Попри путінські папірці про нелегальну анексію керівником області продовжує бути Ярослав Янушевич, якого Президент України Володимир Зеленський призначив на посаду начальника Херсонської ОВА.

Укази президента Росії про визнання «незалежними» АР Крим, так званих «ЛНР» та «ДНР», Запорізької і Херсонської областей, а також інших рішень на виконання цих указів є нічемними та не породжують жодних юридичних наслідків.

Як повідомлялось, Президент Росії Владімір Путін підписав ухвалені напередодні Держдумою та Радою Федерації «закони» «про прийняття до складу РФ» чотирьох окупованих областей України – Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької.

Тепер ці області в Росії вважають «своїми територіями», а їхні жителі автоматично для РФ стали її «громадянами», якщо протягом місяця не подадуть заяви про бажання залишити за собою колишнє громадянство.

Путін призначив «керівників» цих регіонів у статусі «тимчасово виконуючих обов’язки». Свої «посади» як ватажків «ЛДНР» зберегли Денис Пушилін і Леонід Пасічник, а як т.в.о. «губернаторів» – колаборанти Володимир Сальдо та Євген Балицький.

Україна та міжнародна спільнота не визнають цього «приєднання», яке суперечить будь-яким нормам міжнародного права та було вчинено на підставі сфальсифікованих псевдореферендумів, які до того ж проходили під силовим тиском з боку російських військових.

Центр журналістських розслідувань аналізує останні події і пробує спрогнозувати їхній розвиток та наслідки чергового міжнародного злочину Росії – незаконної анексії частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

  • Дивіться докладніше у програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар – Сергій ДАНИЛОВ і Ігор СЕМИВОЛОС, засновники і керівники Центру Близькосхідних досліджень. 

Як повідомлялось, 26 квітня у Херсоні російські окупанти разом з місцевими колаборантами 26 квітня провели нараду у захопленому приміщенні Херсонської міської ради, під час якої представили так званого «голову Херсонської обласної адміністрації» Володимира Сальдо та «голову Херсонської міської адміністрації» Олександра Кобеця, якому 28 квітня повідомлено про підозру у колабораціійній діяльності.

29 квітня українські правоохоронці заочно повідомили Володимиру Сальдо про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану (ч.2 ст.111 КК України).