“У Херсоні паніки немає”? Дані британської розвідки розвінчують твердження окупантів

13 Жовтня 2022, 13:23

ілюстраційна світлина

Реальні дані з фронту спростовують щоденні заяви херсонських зрадників про те, що змін на херсонському напрямку немає, і кожен контрнаступ ЗСУ вкотре провалюється, а в обласному центрі все спокійно.

Херсонські гауляйтери невпинно повторюють, що «життя на Херсонщині потихеньку налагоджується», «місто Херсон живе своїм мирним життям», «у Херсоні жодної паніки немає».

Колаборант Кирило Стремоусов щодня переконує про незмінний фронт, що всі атаки ЗСУ (в його інтерпретації «укронацистів») відбито, ситуація стабільна.

Його «колега» Володимир Сальдо в ефірі телеканалу «Таврія» говорить про “невдачі” ЗСУ і наголошує, що «кожен «контрнаступ» провалюється, вони просто втрачають людей».

Він заперечує повідомлення про евакуацію, стверджуючи, що херсонські сім’ї стали раптом запрошувати “оздоровлюватися” в Росії.

Однак оперативні зведення з фронту говорять про протилежне. ЗСУ вже звільнили 75 населених пунктів, і до того ж 29 з них – у жовтні.

Про відкритий фланг окупантів на Херсонщині та вірогідність бойових дій за обласний центр йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки за 13 жовтня.

“Відступивши приблизно на 20 км на північ від Херсонського напрямку на початку жовтня, російські війська, ймовірно, намагаються закріпити нову лінію фронту на захід від села Милове. Вздовж цієї лінії тривають важкі бої, особливо на західному кінці, де просування України означає, що фланг Росії більше не захищений річкою Інгулець. Більшість російських військ на цій лінії фронту залишаються недоукомплектованими підрозділами ВДВ”, – зазначають британські експерти.

Вони припускають, що розпорядження про евакуацію частини мирних жителів Херсона все ж таки було, що свідчить про те, що самі окупанти вже передбачають бої за обласний центр.

“Останніми днями російська окупаційна влада, ймовірно, віддала розпорядження про підготовку до евакуації. Ймовірно, вони передбачають поширення бойових дій на саме місто Херсон”, – резюмують розвідувачі.

Примітно, що кремлівські посіпаки у кожній заяві називають Херсонщину частиною РФ, спираючись на фейковий “референдум” та укази російського диктатора. Проте ця спроба анексії не визнається світовою спільнотою, яка продовжує підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії.

Як повідомлялось, нещодавній вислів Стремоусова на виправдання відступу росіян – “когда мы отступаем, то мы идем вперед” — вже став «притчею во язицех» в інтернет-мережі.

“Жодної паніки немає”, – переконували загарбники під час контрнаступу ЗСУ на Харківщини.

Російські військові в Херсонській області зосередились на стримуванні наступу ЗСУ, але українські захисники продовжують визволяти населені пункти області від окупації. Наразі деокуповано вже 75 сіл та селищ.

Російські пропагандисти поширюють дезінформацію про невдалий наступ ЗСУ на Херсонщині, але солдати РФ продовжують відступати – на більш глибокі оборонні рубежі.