Росіяни визначились з представником Держдуми в анексованій Херсонщині

03 Жовтня 2022, 16:52

На фото: Антонівський міст, Wikipedia.

Держдума Росії ухвалила “федеральні конституційні закони про прийняття до складу РФ” так званих Л/ДНР, а також окупованих територій Херсонської та Запорізької областей.

За повідомленнями російських медіа-ресурсів, у Держдумі також назвали депутатів, які представлятимуть установу в цих регіонах.

Зокрема, в Херсонській області працюватиме депутат-єдинорос Гліб Хор.

Згідно з відкритих джерел, російський політик Гліб Хор – уродженець Донецької області, представник фракції “Єдиної Росії”. Перший заступник голови комітету Держдуми з бюджету та податків, член комісії ДД з розгляду видатків федерального бюджету, спрямованих на забезпечення національної оборони, національної безпеки та правоохоронної діяльності.

Депутат також нагороджений у 2015 році “Орденом Республіки Крим”.

Тепер політик планує відкрити приймальню в окупованій росіянами Херсонщині.

Розслідувачі проєкту “Схеми” у 2020 році встановили, що компанії, афілійовані з Глібом Хором, є складовою бізнесу народного депутата України Віктора Медведчука з торгівлі нафтопродуктами зі США.

Як стало відомо журналістам, відома американська корпорація закуповувала нафтопродукти із заводу кумів Путіна через швейцарську компанію, яку пов’язують із депутатом Держдуми від «Єдиної Росії.

Таким чином, Держдума «ратифікувала» документи про анексію окупованих Росією територій.

Згідно з документами Держдуми, Донецька та Луганська області України «прийняті до складу Росії» як «Донецька та Луганська народні республіки», в адміністративних межах 2014 року. Кордони Херсонської та Запорізької областей у документах не визначено. Частину Миколаївської області анексовано у складі Херсонської.

Напередодні президент Росії Володимир Путін вніс на “ратифікацію” до Держдуми договори про входження ЛНР, ДНР, Херсонської та Запорізької областей до Росії.

30 вересня Путін заявив про анексію чотирьох українських областей — Херсонської, Луганської, Донецької та Запорізької.

У порушення норм та принципів міжнародного права в Росії оголосили про визнання “державного суверенітету та незалежності” Херсонщини.

Як повідомлялось, російські окупанти влаштували 23-27 вересня імітацію проведення “референдумів”.