«Звільнена від туристів» Арабатська Стрілка зустрічає оксамитовий сезон з безлюдними пляжами й нашестям медуз

06 Вересня 2022, 10:42

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

Нашестя медуз, неприбрані та безлюдні пляжі. Так ще донедавна популярний український курорт – Арабатська Стрілка «закриває» курортний сезон-2022, що так і не розпочався через повномасштабне вторгнення російських військових.

“Минулого року йшов трактор, навантажували їх туди і вивозили, бо неможливо було зайти в море, а зараз, звичайно, їх ніхто не прибирає, бо людей немає і нічого. Це якесь кладовище медуз”, – каже місцева жителька, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

https://www.youtube.com/watch?v=5BmkPnh_H8U&ab_channel=%D1%8F%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B9%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA

На захаращених пляжах бачимо неприбрані водорості й засилля медуз, туристів, як не було влітку, так немає й в оксамитовий сезон.

«Берег засипаний медузами, пройти неможливо», – зазначає автор відео з села Щасливцеве.

Раніше місцеве населення заробляло переважно за рахунок курортного сезону, але не цьогоріч, значна частина людей уже виїхала на вільні теритрії.

А тим часом російські військові нишпорять у покинутих людьми приватних садибах й заселяються у порожні бази відпочинку.

Окупанти «віджимають» санаторії та придумали як це легалізувати : в окупаційному «уряді» розповідали, що визнають їх безхазяйними, якщо власники не перереєструються за російським законодавством.

Поки що переважна частина Херсонської області окупована російськими військовими, однак ЗСУ зруйнували логістику ворога і пішли у наступ на Херсонщині, щоденно завдають ударів по складам боєприпасів і позиціям рашистів, більше півсотні населених пунктів уже визволені від російської окупації.