ЗСУ знищили склади боєприпасів в окупованому росіянами Генічеському районі Херсонщини

01 Вересня 2022, 09:14

на фото: зступник командира дивізії Канат Мукатов.

ЗСУ продовжують знищувати російські склади боєприпасів на тимчасово окупованій Херсонщині, зокрема, й поки у тиловому для ворога Генічеському районі.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь” за підсумками 31 серпня, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.
Українські захисники ліквідували  п’ять складів ворожих боєприпасів в Бериславському, Генічеському та Херсонському районах, а також командні пункти 331-го парашутно-десантного і 56-го десантно-штурмового полків.
Протягом доби наша авіація нанесла 24 удари по місцям зосередження противника, його сил та засобів, командним та опорним пунктам, логістичним центрам, транспортним шляхам та бойовим позиціям ворога.
Також ракетно-артилерійські підрозділи нанесли удари по пунктах управління безпілотними літальними апаратами, станціям радіоелектронної боротьби і радіолокаційним, реактивним системам залпового вогню та засобам протиповітряної оборони ворога. Утримування Каховського і Дар’ївського мостів під щільним вогневим контролем виключило їх використання ворогом для підтягування техніки та боєприпасів. Влучання результативні, пошкодження суттєві. Налагоджену окупантами понтонну переправу в районі Дар’ївки знищено.
“Внаслідок наших вогневих зусиль ворог зменшив свою присутність на 201 рашиста, 12 танків Т-72 та 18 одиниць авто-бронетехніки. Влучно знищені важка вогнеметна система «Сонцепьок», зенітно-ракетний комплекс «Бук-М3», 5 гаубиць «Мста-Б», самохідна гаубиця «Акація», 2 самохідні артустановки, 3 мобільних міномети”, – розповіли в ОК “Південь”.

 ЗСУ розпочали наступ на Херсонщині та прорвали першу лінію оборони росіян.

Речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк наголосила, що після початку наступу Збройних Сил України на південному напрямку потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші та чекати на результати.

Раніше ЗСУ знищили практично всі мости у Херсонській області, відрізавши окупантів від постачання озброєння та особового складу з території Криму.

В обласній адміністрації вчергове закликали місцевих жителів евакуюватися із області, щоб Збройні сили України змогли швидше звільнити її від ворога.