ЗСУ зможуть звільнити правобережжя Дніпра на Херсонщині найближчими тижнями

19 Вересня 2022, 12:26

В Інституті вивчення війни (ISW) вважають імовірним, що Збройні сили України можуть звільнити західну частину Херсонської області у найближчі тижні.

Про це йдеться у звіті ISW.

“Українські сили, ймовірно, повернуть собі велику, якщо не всю, західну частину Херсонської області найближчими тижнями, якщо вони продовжуватимуть блокувати російські наземні лінії зв’язку та продовжуватимуть свій наступ”, – вважають дослідники.

Аналітики звернули увагу, що контрнаступ ЗСУ у Херсонській області прогресує , а росіяни намагаються сповільнити його і відступити на більш захищені позиції.

При цьому російські війська, ймовірно, намагаються здійснити більш цілеспрямоване та контрольоване відведення в західній частині Херсонської області, щоб уникнути хаотичної втечі, яка характеризувала крах російських оборонних позицій у Харківській області на початку цього місяця.

Як повідомлялось, на Херсонщині російські окупанти готують собі шляхи відступу. Оскільки ЗСУ пошкодили в області мости через Дніпро, загарбники затопили 9 вагонів в районі Каховської ГЕС, щоб використати їх в подальшому для побудови переправи.

наприкінці серпня в ЗСУ інформували про початок наступу на Херсонщині, українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Відступаючи на півдні України, російські військові кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».