ЗСУ визволили від окупації ще п’ять населених пунктів у Херсонській області

12 Вересня 2022, 14:26

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Про це повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентра сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу 12 вересня, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

«Населені пункти вже повністю під українським прапором, територія зачищена. Але обстріли цих територій все ще тривають, там досить небезпечно, відступаючи ворог замінував частину територій», – зауважила речниця сил оборони півдня України.

Вона додала, що ЗСУ просунулися на кількох ділянках від чотирьох до кілька десятків кілометрі та звільнили площу у близько 500 квадратних кілометрів.

Як повідомлялось, через великі втрати у живій силі росіяни захопили лікарню у Новій Каховці на Херсонщині та використовують її виключно для своїх військових.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.

Наталія Гуменюк наголошувала, що після початку наступу ЗСУ на південному напрямку потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші та чекати на результати.