ЗСУ розвінчує міфи окупантів про відновлення мості на Херсонщині

13 Вересня 2022, 10:38

Поки ворог продовжує намагання підтягнути запаси боєприпасів та резервів живої сили на Херсонщині, наші захисники тримають логістичні шляхи під постійним вогневим контролем. ЗСУ знову завдали ударів по Антонівському мосту.

«Для розвіювання окупаційних міфів про відновлення мостів, вогневим контролем, застосованим по Антонівському мосту, вкотре було закріплено його непридатність до використання», – звітують в оперативному командуванні «Південь», передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

Протягом бойвого дня наша авіація нанесла два удари по силах противника в районі Новопетрівки на Херсонщині.

«Ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 300 вогневих завдань.

Ураження спрямовувалися на три райони зосередження озброєння та техніки, два пункти управління, станцію радіоелектронной боротьби. Ворог втратив 59 рашистів, танк, 5 гаубиціь152-го калібру, в тому числі і самохідних – “Мста-Б” і “Мста-С”, командно-штабну машину і машину управління, 12 одиниць іншої авто-бронетехніки», – уточнює ОК «Південь».

Як повідомлялось, напередодні в районі Нової Каховки та Дар’ївки ЗСУ вразили два понтонні мости, наведені ворогом через Дніпро та Інгулець.

Росіяни, відступаючи на півдні України, кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».

Через великі втрати у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.