ЗСУ нищать поромні переправи ворога на Херсонщині

09 Вересня 2022, 09:55

ЗСУ продовжують тримати мости на Херсонщині ід щільним вогневим контролем без можливості ремонту та використання. Українські захисники знищили поромну переправу в Новій Каховці та ще два склади боєприпасів в Бериславському районі.

Про це інформував речник оперативного командування “Південь” Владислав Назаров у зведенні за підсумками 8 вересня, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

Протягом бойового дня наша авіація нанесла 6, а ракетно-артилерійські підрозділи 265 влучних уражень, зокрема по реактивних системах залпового вогню, районам зосередження озброєння та техніки, понтонним переправам в районі Нової Каховки.
“Втрати ворога за бойовий день складають 59 рашистів, 3 реактивні системи залпового вогню «Ураган» і транспортно-зарядна машина для них, 2 самохідні гармати артилерії «Піон», самохідна гаубиця «Мста-С», 3 самохідні артилерійсько-мінометні установки, танк Т-72 та 6 одиниць авто-бронетехніки. Також знищено два склади боєприпасів в Бериславському районі та поромна переправа в Новій Каховці”, – зазначив Владислав Назаров.

Раніше ЗСУ підтвердили нанесення ударів по переправам росіян у Дар’ївці та Херсоні.

Як повідомлялось, у населеному пункті Велика Олександрівка Херсонської області окупанти використовують місцеве населення у якості “живого щита”. Селище закрите на вʼїзд та виїзд.

Збройні сили України розпочали наступ на Херсонщині та прорвали першу лінію оборони росіян.