ЗСУ не зупиняються й після псевдореферендумів, окупанти в розгубленості

30 Вересня 2022, 11:17

Фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Російські окупанти після проведення псевдореферендуму у тимчасово окупованому Херсоні перебувають у розгубленості, оскільки їхні “результати” не зупиняють Збройні Сили України.

Про це повідомила речниця оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

“Гауляйтери мають певну розгубленість, вони не розуміють, що дає їм “референдум”, який вони провели за вказівкою зверху, оскільки це не зупиняє Сили оборони, що продовжують рухатися вперед”, — сказала Гуменюк.

Також вона зазначила, що “будь-які серйозні рухи” росіян у Херсонській області неможливі, оскільки у них порушена логістика й постійно вибухають склади з боєприпасами.

Раніше в ОК “Південь” інформували, що на південному напрямку в окупантів ніде немає просування вперед.

Як повідомлялось, внаслідок удару ЗСУ у Херсоні ліквідований перший заступник голови російської окупаційної адміністрації Херсонської області Олексій Катериничов.

У порушення норм міжнародного права в Росії оголосили про визнання “державного суверенітету та незалежності” Херсонщини.

Поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.