ЗСУ найкращі спостерігачі на фейкових “референдумах”

27 Вересня 2022, 14:45

Шоу, організовані російськими політтехнологами, не мають нічого спільного з референдумом, як би не називали це колаборанти та окупанти. Такі псевдореферендуми не матимуть юридичних наслідків.

На цьому наголошує Центральна виборча комісія України.

“Пам’ятаймо, що наші території будуть звільнені, а злочинці – покарані. А поки продовжуємо підтримувати ЗСУ, які є найкращими спостерігачами на фейкових референдумах та дуже швидко “проголосують” за повернення тимчасово окупованих територій додому”, – йдеться у зверненні ЦВК.

В установі звернули увагу, що через успіхи ЗСУ росіяни можуть перейти до невідкладної анексії окупованих територій, але ж “намальовані результати псевдореферендумів” не спинять українських захисників.

“Весь світ розуміє, що  так звані “референдуми” на тимчасово окупованих територіях суверенної держави – це пародія, провокація та цинізм”, – зазначили в ЦВК.

У свою чергу начальник обласної військової адміністрації Херсонщини Ярослав Янушевич також наголосив, що псевдореферендуми жодним чином не вплинуть на плани України звільнити всі свої території, у тому числі й Херсонську область.

“Те, що зараз робить росія на Херсонщині – низькосортна постановка, яку не визнає жодна цивілізована країна світу”, – зауважив він під час національного телемарафону.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях незаконна влада оголосила, що проведе “референдуми” про приєднання до РФ 23-27 вересня.

Колаборанти у супроводі російських військовослужбовців з автоматами обходять будинки жителів Херсонщини, аби примусити їх брати участь у псевдореферендумі.

Окупанти повідомили про загибель екснардепа-колаборанта Журавка після удару ЗСУ по готелю у Херсоні.