ЗСУ атакували колону військової техніки у Новій Каховці

30 Вересня 2022, 12:14

На Херсонщині ЗСУ атакували колону ворожої техніки та знищили два склади боєприпасів.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь”.

“Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 276 вогневих завдань, в тому числі з нанесення ураження по командному пункту в Бериславському районі, по шістьом районам зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога в Херсоні, Новій Каховці, в Дар’ївці та Новій Кардашинці, двічі атаковано колону військової техніки в Новій Каховці. Уражено пункт управління безпілотними літальними апаратами в Давидовому Броді. Відмінусовано від ворожого війська 43 рашисти, 4 танки, 4 крупнокаліберні гаубиці «Мста-Б» і «Мста-С», дві самохідні гармати «Гіацинт-С», 2 реактивні системи залпового вогню «Град», міномет 120-го калібру, 5 одиниць авто-бронетехніки та один ворожий безпілотний розвідник «Орлан-10». Знищено два склади боєприпасів в Бериславському районі”, – розповіли у командуванні.
Крім того, Силами протиповітряної оборони в Баштанському районі збито два російських штурмовики Су-25.

Як повідомлялось, російські окупанти після проведення псевдореферендуму у тимчасово окупованому Херсоні перебувають у розгубленості, оскільки їхні “результати” не зупиняють Збройні Сили України.

Внаслідок удару ЗСУ у Херсоні ліквідований перший заступник голови російської окупаційної адміністрації Херсонської області Олексій Катериничов.

У порушення норм міжнародного права в Росії оголосили про визнання “державного суверенітету та незалежності” Херсонщини.

На південному напрямку в окупантів ніде немає просування вперед.