Жителів деокупованих громад Херсонщини закликали евакуюватися на зиму: як це зробити

19 Вересня 2022, 17:05

Пропагандистський Telegram-канал рф.

У Херсонській обласній військовій адміністрації закликали жителів деокупованих населених пунктів евакуюватися на зиму до більш безпечних регіонів.

Про це повідомили в ХОВА.

«З огляду на ситуацію, що склалася у звільнених населених пунктах, радимо евакуюватися на зимовий період до Закарпатської, Хмельницької та Житомирської областей. Особливо це стосується родин із дітьми та маломобільних осіб», – йдеться у повідомленні.

Для виїзду з області пропонують повідомити про намір евакуюватися на “гарячу лінію” Херсонської ОВА: +0800330951 або написати у чат-бот , спеціалісти сформують заявку та повідомлять деталі евакуації.

У Херсонській ОВА також нагадали, що після отримання статусу ВПО держава виплачуватиме людям грошову допомогу – 2000 грн для дорослого, 3000 грн для людей з інвалідністю та дітей. Крім цього, є можливість подати заявку на отримання грошової допомоги від Міжнародних організацій.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись за посиланням.

Як повідомлялось, ситуація у деокупованих населених пунктах Херсонщини надважка. Наприклад, у Князівці пошкоджено або зруйновано 100% будинків, у Високопіллі – 80% руйнувань.

Директор “Карітасу Кривий Ріг” отець Іван Талайло переконаний, що люди з щойно звільнених від окупації сіл та містечок – найбільш вразлива категорія з всіх, хто постраждав від війни. Їм необхідна не лише матеріальна допомога, а й загалом увага, підтвердження, що їхнього визволення чекали.

Благодійні організації доставили гуманітрану допомогу деокупованим населеним пунктам Високопільської громади Херсонської області.

З деокупованих громад Херсонщини надходять заклики до влади про допомогу місцевим мешканцям у відновленні житлових будинків.

ЗСУ підтвердили: населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Наприкінці серпня ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.