Запустила російське радіомовлення на окупованій Херсонщині: колаборантці повідомили про підозру

11 Вересня 2022, 16:58

Служба безпеки України повідомила про підозру так званій «заступниці голови Херсонської військово-цивільної адміністрації», причетній до запуску російського радіомовлення на окупованих військовими РФ територіях Херсонської області Катерині Губарєвій.

Про це інформували в СБУ.

Зокрема, підконтрольний Катерині Губарєвій “департамент” запустив у Херсонській області мовлення п’яти російських радіостанцій. Також вона контролювала запуск в регіоні російського мобільного зв’язку, підконтрольних РФ пошти, центру зайнятості та пенсійного фонду.

За матеріалами СБУ, уродженка Каховки Катерина Губарєва, яка раніше «будувала кар’єру» у терористичній організації «днр», переїхала на тимчасово окуповану Херсонщину у червні 2022 року. Вона добровільно зайняла посаду так званого «заступника голови у сфері цифровізації та соціальної політики» у незаконному органі влади «військово-цивільній адміністрації Херсонської області».

Досудове розслідування встановило, що фігурантка розпочала колабораційну діяльність ще у 2014 році. Перебуваючи на Донбасі, вона тривалий час працювала на представників російських спецслужб та терористичних організацій. Була так званим міністром закордонних справ «донецької народної республіки», депутатом народної ради та помічником голови уряду так званої «днр».

Наразі їй оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За вказаний злочин їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Як повідомлялось, редакція “Українського радіо” в Миколаєві відновлює повноцінну роботу.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій.