Як генічанам отримати соціальні виплати, що раніше приходили на «Укрпошту»?

03 Вересня 2022, 17:58

на фото: капітан Станіслав Черкашин,

Жителі окупованих територій Херсонщини, які раніше отримували соціальні виплати через «Укрпошту», можуть їх отримувати через банківські рахунки, що вони колись відкривали.
Відповідне роз’яснення надали в Херсонській обласній військовій адміністрації, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.
“Українці, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та раніше отримували соціальні виплати через «Укрпошту», зможуть отримати їх лише через інші можливі рахунки. Кошти будуть переказувати до Ощадбанку, де гроші перебуватимуть 30 днів. Якщо людина не може забрати виплату, тоді гроші надсилатимуться на усі інші можливі рахунки, які одержувач колись відкривав”, – пояснили в ОВА.
В обласній владі наголосили, що держава централізовано нараховуватиме кошти на рахунки громадян, незалежно від того, чи можуть люди їх отримати зараз,чи ні. Жодні виплати не скасовуватимуться і кожен зможе отримати їх на підконтрольній Україні території.
Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Олефіренка з посади голови Генічеської районної державної адміністрації Херсонської області.
На окупованих територіях пропагандисти продовжують поширювати фейки про те, що Україна відмовилась від своїх громадян в окупації та припинила соціальні виплати.