В окупованому Криму ще одного кримського татарина засудили за нібито “участь у батальйоні ім.Челебіджихана” до 10 років тюрми

07 Вересня 2022, 09:02

На фото: Херсонський художній музей ім. Олексія Шовкуненка, Wikipedia.

Суд” у тимчасово окупованому Криму виніс “вирок” кримському татарину Арсену Ібраімову. За нібито “участь у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана” його засуджено до 10 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє “Крим SOS“, передає Бюро судової інформації.

Арсена Ібраімова незаконно затримали на адміністративному кордоні між Херсонською областю та АР Крим 6 квітня 2022 року.

25 серпня  “Київський  районний суд міста Сімферополя” виніс вирок Ібраімову за нібито участь у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Ібраімов не був активістом, не брав участі в кримськотатарських акціях та спростовує всі інкриміновані звинувачення, зауважують у правозахисній організації.

“Російська окупаційна влада може використовувати справу батальйону імені Номана Челебіджихана задля помсти кримським татарам у Херсонській області за так звану “блокаду Криму”. Крім того, Росія виправдовує арешти за нібито причетність до батальйону імені Номана Челебіджихана тим, що батальйон ставить за мету деокупацію півострова”, – розповів аналітик Євген Ярошенко.

За звинуваченням у нібито участі в кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана наразі заарештовано щонайменше 16 людей, з них 10 – після 24 лютого.

1 червня 2022 року Верховний суд РФ визнав батальйон терористичною організацією.