Українські захисники відбили штурми окупантів на південному напрямку

13 Вересня 2022, 11:10

Напередодні, 12 вересня, рашисти намагались штурмувати позиції ЗСУ у двох напрямках на півдні України, але зазнали втрат і відступили.

“Протягом бойового дня веденням штурмових дій у напрямках з Тернових Под на Любомирівку та із Чкалового на Безіменне противник намагався покращити тактичне положення силами від двох взводів до роти за підтримки танків. В обох випадках успіху не мав, зазнав втрат та відступив”, – повідомили в оперативному командуванні “Південь”.

Натомість українська авіація нанесла два удари по силах противника в районі Новопетрівки на Херсонщині.

Як повідомлялось, ЗСУ знову завдали ударів по Антонівському мосту.

У районі Нової Каховки та Дар’ївки ЗСУ вразили два понтонні мости, наведені ворогом через Дніпро та Інгулець.

Росіяни, відступаючи на півдні України, кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».

Через великі втрати у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.