У ЗСУ зіронізували стосовно вибухів у будівлі окупантів у Херсоні

16 Вересня 2022, 16:27

У ЗСУ прокоментували вибухи, що сталися 16 вересня у захопленому росіянами Херсоні.

«Поки що ми спостерігаємо підвищену нервозність окупаційних сил та колаборантів. Вони метушливо збирають свої речі. Не виключено, що в цих речах, намародерених речах, є і вибухонебезпечні предмети», – зауважила речниця Сил охорони та оборони півдня України Наталя Гуменюк під час національного телемарафону.

Стосовно вибухів в окупаційній адміністрації, вона також зіронізувала, що окупантам властиві недотримання заходів безпеки й необережне паління.

Як повідомлялось, окупанти тікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах.

після обстрілу будівлі в Херсоні, де розміщується російська окупаційна адміністрація регіону, кремлівські посіпаки розповіли, що їм страшно і складно залишатися у місті, та пообіцяли виплатити грошові компенсації сім’ям загиблих колаборантів.

Тим часом, російські солдати розкрадають виноробне підприємств “Шато Князя Трубецького”, продовжують “віджимати” автівки у херсонців, а у селян ще й мопеди та мотоцикли. В обласному центрі військові РФ теж займаються мародерством: вивозять одяг і навіть килими.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували про початок наступу на Херсонщині, українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ. Відступаючи на півдні України, російські військові кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».