У ЗСУ відповіли на задуми окупантів невідкладно провести “референдуми”

20 Вересня 2022, 16:57

Кремлівські маріонетки на тимчасово окупованих Росією територіях один за одним заявляють про наміри невідкладно провести так звані референдуми стосовно приєднання до РФ. Не дочекавшись навіть імітації “голосування”, окупанти вже й оголосили результати фейкового дійства.

“Упевнений, що керівництво Російської Федерації ухвалить підсумки референдуму, і Херсонська область увійде до складу Росії, ставши повноправним суб’єктом єдиної держави”, – заявив так званий голова окупаційної адміністрації Херсонщини Володимир Сальдо, який терміново “вирішив” провести “референдум”. 

Тим часом у ЗСУ звернули увагу на фейковість самих заяв про наміри провести “референдуми”, адже тим самим окупанти звітують про свої спроби хоч щось зробити.

“Виходячи з того, скільки разів вони переносили ці дати, вони вже заблукали самі в своїх “скрепах”… Й бюлетені свої надрукували в якості звіту, що щось намагалися зробити”, – прокоментувала речниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час національного телемарафону “Єдині новини”.

Напередодні вона зауважила, що російські загарбники й колабораціоністи на Херсонщині вже розуміють, що псевдореферендум їм провести не вдасться. Вони також усвідомлюють неминуче звільнення Херсонщини Збройними Силами України.

Як повідомлялось, на тлі наступу ЗСУ на сході Кремль раптово активізував плани проведення псевдореферендумів про приєднання окупованих територій Донбасу до Росії. Так звані «громадські палати» маріонеткових «ЛНР» та «ДНР» 19 вересня синхронно почали вимагати негайного ініціювання «референдумів» про визнання їх суб’єктами Російської Федерації. В окупованому Криму обіцяють їм допомогти з організацією.

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.