У Херсоні окупанти влаштували провокацію з обстрілом житлового мікрорайону

15 Вересня 2022, 08:15

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

В окупованій росіянами Херсонщині влаштовують криваві провокації з обстрілом житлових районів та поширюють фейки із звинуваченнями в тому українських військових. 

Так, заступник голови обласної ради Юрій Соболевський повідомив, що окупанти організували чергову провокацію з обстрілом місцевого населення у самому обласному центрі.

“Обстріл Таврійського мікрорайону в Херсоні (з можливими жертвами) є черговою кривавою провокацією орків!”, – зазначив він.
Представник облради наголосив, що ЗСУ в цей період часу по цьому району міста не працювало, та звернув увагу на те, якою швидко російські пропагандисти прибули на місце трагедії.
Збройні сили України не завдають ударів по мирному населенню, цілями ЗСУ є позиції рашистів, їхні склади, місця скупчення та логістичні шляхи.
Тим часом у низці російських медіа-ресурсів пропагандисти стверджують, що обстріл Таврійського мікрорайону в Херсоні нібито здійснили українські воїни та вказують на жертви серед мирного населення.
Як повідомлялось, і раніше в окупаційній адміністрації Херсонщини поширювали фейки про те, що українські військові нібито обстрілюють цивільних, через що буцімто зростає «підтримка» окупантів серед місцевого населення.
Тим часом в окупованому росіянами Херсоні місцеві жителі розповсюджують патріотичні листівки та графіті.
Подібну ситуацію бачимо й на окупованій Запоріжчині. Наприклад, мер Мелітополя Іван Федорів доказав, що окупанти самі влаштовали криваву провокацію з обстрілом окупованого міста, звинувативши у цьому ЗСУ.
Таким чином окупанти вдаються до традиційних терористичних актів, які часто застосовують у Донецьку.
Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються в області, окупанти вже втратили частину захоплених територій.