У Генічеську рашисти викрадають людей

29 Вересня 2022, 15:57

У захопленому росіянами Генічеську Херсонської області тривають насильницькі зникнення людей. Про нові викрадення стало відомо обласній поліції Херсонщини.

Як зазначають правоохоронці, у Генічеську окупанти забирають чоловіків та жінок із їхніх домівок та просто з вулиць.

“В поліцію надійшла інформація про викрадення російськими військовими та представниками фсб на території області 8 людей. Чоловіків та жінок забирали з домівок та з вулиць у с.Веселе, в Херсоні, Генічеську та Білозерській територіальній громаді”, – розповіли в обласному Главку Нацполіції.

Раніше у херсонській поліції запровадили можливість подачі звернень громадянами за допомогою месенджерів.

Цілодобово оператори ситуаційного центру за номером +380675502274 готові від громадян, які зокрема перебувають на окупованій території Херсонської області, прийняти повідомлення про скоєння кримінальних правопорушень, вчинених в тому числі військовими РФ та представниками окупаційної влади. Відповідні звернення громадяни можуть надати за вказаним номером у месенджерах WhatsApp та Telegram.

Як повідомлялось, в окупованому Криму «Київський районний суд» Сімферополя 23 вересня подовжив ще на дві місяці – до 27 листопада – термін тримання під вартою волонтеру і екскомандиру корабля «Славутич» ВМСУ Олексію Кисельову, якого у липні окупанти викрали у Генічеську та відвезли до Сімферополя.

Про долю зниклої херсонської блогерки Олени Наумової досі нічого невідомо.

Другий тиждень російські окупанти тримають у полоні редакторку газети “Каховська зоря” Жанну Кисельову.