У Генічеську намалювали свої результати “референдуму” 

28 Вересня 2022, 13:59

В російській окупаційній адміністрації Генічеська оголосили так звані результати “референдуму” про приєднання Херсонщини до Росії.

“Понад 87% жителів Генічеського району сказали “так” за входження Херсонської області до складу Російської Федерації”, – заявила голова окупаційної адміністрації Олена Терських. 

Хоча те, звідки взялись такі цифри, гауляйтерка не уточнила, вони співпадають з намальованими окупантами результатами по області.

Так, в обласній окупаційній адміністрації оголосили, що на Херсонщині 87,05% учасників “референдуму” “проголосували” за входження регіону до складу Росії.

При цьому, 12,05% “висловились” проти, а 0,9% “бюлетенів” визнані “недійсними”. Явка нібито склала 76,86%.

За офіційними даними, понад половина населення вже виїхала з окупації, а це близько півмільйона людей.

Відривних талонів “бюлетені” для участі у псевдореферендумі також не мали, тож ніхто не зміг би проконтролювати, скільки їх було видано.

Жителі Херсонщини масово повідомляли про примус до участі у фейковому дійстві.

У свою чергу, фейкові референдуми та їхні намальовані результати вже прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

“Цей фарс на окупованій території не можна назвати навіть імітацією референдумів. Що намалюють замість результату, ми знали заздалегідь. Навіть розвідці не треба було особливо старатися. Погоджені цифри для цього фарсу були вкинуті у засоби масової інформації. Росія навіть не ховається”, – зазначив Зеленський та запевнив, що Україна боротиметься за визволення своїх територій від російської окупації.

Як повідомлялось, голова окупаційної адміністрації захопленої росіянами Херсонщини Володимир Сальдо звернувся до президента РФ Володимира Путіна з “пропозицією про прийняття Херсонської області до складу Російської Федерації як новий суб’єкт”.

У місті Генічеськ та Генічеському районі правоохоронці встановили особи 22-х місцевих зрадників – членів так званих дільничних і територіальної виборчих комісій з “референдуму” про приєднання Херсонської області до Росії.

У Центральній виборчій комісії України нагадали: шоу, організовані російськими політтехнологами, не мають нічого спільного з референдумом, як би не називали це колаборанти та окупанти. Такі псевдореферендуми не матимуть юридичних наслідків.

Згідно українського законодавства, за участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких референдумів на тимчасово окупованій території Кримінальним кодексом України (в частині п’ятій статті 1111) передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.