У Генічеському районі “Свідки Єгови” опинились під забороною

09 Вересня 2022, 14:07

В окупованому селищі Рикове Генічеської громади росіяни відібрали у “Свідків Єгови” молитовний будинок і заборонили діяльність релігійної організації.

Про це повідомляє телеграм-канал Генічеськ ua з посиланням на власні джерела.

Так, російські окупанти відібрали в охоронців молитовного будинку ключі та заборонили послідовникам “Свідків Єгови” наближатися до самої будівлі. Окупанти запровадили заборону на діяльність релігійних організацій “Свідків Єгови” на території Генічеського району.

Разом з тим, згідно міжнародного гуманітарного права, країна-окупант не має права застосовувати своє кримінальне законодавство на окупованій території. Такі дії Росії є порушеннями  статті 7 Європейської конвенції з прав людини (Покарання виключно на підставі закону) та IV Женевської конвенції, тобто, воєнним злочином.

Як зазначають правозахисники, тиск на “Свідків Єгови” в Росії почався у 2014 році. Тоді Верховний суд країни визнав екстремістським сайт організації, а також три книги: “Чого насправді вчить Біблія?”, “Наближайся до Єгови” і “Приходь і йди за мною”. Через чотири роки Верховний суд за позовом міністерства юстиції визнав діяльність організації екстремістською, а також заборонив їй працювати на території РФ. Рішення суду дозволило конфіскувати майно організації.

Практика переслідування вірян церкви поширюється й на окуповані Росією українські території. Так, в окупованому Криму керівника місцевої громади “Свідків Єгови” засудили до шести років колонії.

Як повідомлялось, у Генічеському районі окупанти посилили фільтраційні заходи через витік інформації про переміщення російських підрозділів.

Поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.