У Генічеському районі правоохоронці ідентифікували два десятки зрадників

27 Вересня 2022, 16:18

У місті Генічеськ та Генічеському районі правоохоронці встановили особи 22-х місцевих зрадників – членів так званих дільничних і територіальної виборчих комісій з “референдуму” про приєднання Херсонської області до Росії.
Про це повідомили в обласному главку Нацполіції.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу України та ст.111-1 «Колабораційна діяльність» КК України.
У цілому поліція встановила особи понад 150 колаборантів, які пішли на співпрацю з ворогом та сприяли проведенню на території Херсонської області псевдореферендуму про вступ до РФ.
Як проінформували в офісі Генерального прокурора, головам так званих тимчасових виборчих комісій Генічеського району вже підготовлені повідомлення про підозру.
“Наші правоохоронні органи могли б оголосити подяку організаторам псевдореферендуму. Одним із основних елементів пропаганди шоу стали десятки роликів, на яких колабаранти радісно оголошують про те, що вже проголосували, і які вони щасливі з цього приводу. Це дуже полегшує закріплення доказової бази перед врученням підозри”, – зазначив заступник голови Херсонської обларади Юрій Соболевський.
Тим часов в ЦВК нагадують, що псевдореферендуми, організовані росіянами, не матимуть юридичних наслідків.
За участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких референдумів на тимчасово окупованій території Кримінальним кодексом України (в частині п’ятій статті 1111) передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
На тимчасово окупованих територіях у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях незаконна влада оголосила, що проведе “референдуми” про приєднання до РФ 23-27 вересня.