У деокупованих громадах Херсонщини ремонтують житлові будинки

09 Вересня 2022, 12:42

З деокупованих громад Херсонщини надходять заклики до влади про допомогу місцевим мешканцям у відновленні житлових будинків, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

Зокрема, представник Нововоронцовської громади Дмитро Бурлай регулярно пише про допомогу, яку доставляють волонтери, та зауважує, що зі всіма проблемами благодійникам без залучення влади не впоратись.

«Для влади нагадування: людям потрібна допомога будівельними матеріалами. Жителям Осокорівки – хліб. Не можуть волонтери та інші жителі селища покрити всі запити населення. Жителям селища потрібна питна вода, якої не має вже як три місяці. Ці питання може вирішити лише обрана місцева влада», – зазнає він.

рулони плівки від волонтерів для жителів Нової Осокорівки

У свою чергу, в Херсонській обласній військовій адміністрації розповіли, що з наступного тижня жителям звільнених громад Херсонщини почнуть доставляти комплекти для ремонту пошкоджених будинків.

Начальник ОВА Ярослав Янушевич уточнив, що ООН передала 1400 таких комплектів.

Крім того, жителям Кочубеївки, Нововоронцовки та Великоолександрівки роздали понад 35 000 продуктових наборів.

зустріч представників Херсонської ОВА з Гуманітарною координаторкою ООН в Україні Деніз Браун та Послом Швеції Тобіасом Тибергом

Як повідомлялось, поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.