Соболевський: Колаборанти продовжують «віджимати» землю у херсонських фермерів

13 Вересня 2022, 10:34

Фото Євген Алхімов

На захоплених росіянами територіях Херсонської області колаборанти продовжують «віджимати» землю та матеріальні цінності у фермерів, які відмовилися співпрацювати з окупаційною владою.

На це звенув увагу заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«Ділки розставляють свою охорону на рейдерськи захоплених підприємствах. В окремих випадках працює формат “сімейного підряду”, – зауважив він.

Також представник обласної влади запевнив, що кожен учасник цих процесів понесе заслужене покарання.

«Наївно вважати, що СБУ не має цієї інформації. Усі прізвища згодом будуть названі. У зрадників всього два шляхи – до смерті чи до в’язниці», – проголосив Соболевський.

Окупанти раніше розіслали підприємцям Херсонщини листи з вимогою перереєструватися за російським законодавством. У підприємствах, що цього не зроблять, погрожували ввести так звану «адміністрацію» для зовнішнього управління. Тобто, фактично, погрожували відібрати бізнес.

Як повідомлялось, на окупованих територіях Херсонщини росіяни знов змінили курс обміну гривень на рублі.

Поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.