Серед загиблих у Запоріжжі є один херсонець

30 Вересня 2022, 20:21

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

Серед загиблих внаслідок бстрілу гуманітарної автоколони із мирними українцями у Запоріжжі є один житель Херсона.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

“В результаті ракетного удару, на жаль, є поранені та загиблі. Станом на цей час відомо про 29 людей, яких підло вбила росія. Серед них є один мешканець Херсону. Зараз ми намагаємося розшукати та зв’язатися із його рідними. Підкреслюю, це цивільні – абсолютно мирні люди”, – зазначив Янушевич та висловив співчуття рідним та знайомим загиблих.

Разом з тим СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу гуманітарної колони на околиці Запоріжжя. Слідчі Служби безпеки розслідують цей черговий воєнний злочин рф за ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

“Масштабний обстріл гуманітарної колони вкотре свідчить, що Росія цілеспрямовано обирає своїми цілями цивільні, а не військові об’єкти. За даними слідства, 30 вересня 2022 року близько 7:30 ранку рашисти розстріляли мирних громадян, які очікували у гуманітарній колоні на виїзд з обласного центру. Ці люди їхали до своїх рідних на окуповану територію: везли гуманітарну допомогу чи прагнули вивезти їх на підконтрольну частину України”, – розповіли в СБУ.

Як повідомлялось, вранці 30 вересня росіяни випустили ракети по колоні автомобілів з громадянами. Люди мали перетинати пункт пропуску в напрямку тимчасово окупованої території. Ворог убив і поранив цивільних, серед них – діти.

При цьому пропагандисти звинуватили українських воїнів, що ті нібито обстріляли цивільну автоколону своїх співгромадян на підконтрольній ним же території.