Росіяни вивозять сім’ї з Мелітополя та переганяють техніку в бік Генічеська

15 Вересня 2022, 16:21

Після деокупації територій на Харківщині через Мелітополь посилилась ротація ворожої техніки в бік Генічеська.

Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров під час національного телемарафону “Єдині новини”.

Також він звернув увагу, що російськові масово вивозять сім’ї з Мелітополя. Для евакуації крадуть автівки в мешканців.

“Окупанти побігли з Мелітополя у бік тимчасово окупованого Криму. Колони військової техніки вже зафіксовані на пункті пропуску у Чонгарі. Це було очікувано – стрімкий український наступ не залишає їм жодних шансів. Щоб вивезти крадене із Запорізької області, військові “другої армії світу” вже зламують гаражі та викрадають автівки цивільних. Власникам авто варто заздалегідь убезпечити свій транспорт. Адже може так статися, що евакуюватися на ньому будуть “асвабадітєлі”, – зазначив Іван Федоров.

Разом з тим про масову втечу окупантів із Запорізької та Херсонської областей пише видання «Флот 2017».

Як повідомлялось, росіяни продовжують красти автівки у жителів Херсонської області. А у селян окупанти “віджимають” ще й мопеди та мотоцикли.

В обласному центрі військові РФ теж займаються мародерством: вивозять одяг і навіть килими.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ на Херсонщині.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. ЗСУ регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.

Тим часом на Харківщині деокуповано майже 400 населених пунктів.