Росіяни «перепрофілювали» цілу лікарню на Херсонщині для своїх військових

12 Вересня 2022, 13:50

Росіяни захопили лікарню у Новій Каховці на Херсонщині та використовують її виключно для своїх військових.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

«У зв’язку з великими втратами у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових», – розповіли у відомстві.

У Генштабі також зазначили, що триває звільнення населених пунктів від російських загарбників. В Херсонській області окупанти відійшли зі своїх позицій в деяких населених пунктах.

Як повідомлялось, Служба безпеки України повідомила про підозру так званій «заступниці голови Херсонської військово-цивільної адміністрації», причетній до запуску російського радіомовлення на окупованих військовими РФ територіях Херсонської області.

ЗСУ завадили планам ворога використовувати для переміщення техніки і живої сили через наведений міст через Дніпро в районі Нової Каховки.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.