Росіяни марно зводять мости на Херсонщині

12 Вересня 2022, 17:34

ЗСУ знов поклали край спробам окупантів звести нові понтонні переправи через Дніпро та Інгулець.

Про чергові вогневі удари по логістиці ворога розповіли в оперативному командуванні “Південь”, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.
“В районі Нової Каховки та Дар’ївки уражено два понтонні мости, наведені ворогом через Дніпро та Інгулець, їх подальше використання неможливе”, – зауважили в ОК “Південь”.
Тож Сили оборони здійснюють цілодобовий вогневий контроль мостів та переправ, не дозволяючи окупантам забезпечити поповнення запасів бойової техніки та боєприпасів.
За результатами нічних боїв ворог також втратив 10 рашистів, один танк Т-72, одну самохідну артилерійську установку та одну автомобільну техніку.
Як повідомлялось, росіяни, відступаючи на півдні України, кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».
Через великі втрати у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових.
Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.
Наприкінці серпня в ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.