“Референдум” на Херсонщині: Окупанти з автоматами обходять будинки та примушують “голосувати”

24 Вересня 2022, 23:58

Фото: Віктор Фірман, Facebook.

Колаборанти у супроводі російських військовослужбовців з автоматами обходять будинки жителів Херсонщини, аби примусити їх брати участь у псевдореферендумі.

Про це 24 вересня повідомляє голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.
“На окупованій Херсонщині другий день псевдореферендуму. Він не є нічим іншим, як низькосортною театральною постановкою. Ми отримуємо численні звернення від херсонців, над якими знущається росія. Це Олешки, Дніпряни, Рибаче, Козачі Лагері, Інгулець, Херсон, Тарасівка, Петропавлівка і Виноградово. Як і в решті населених пунктів Херсонщини, колаборанти у супроводі автоматників обходять будинки і квартири, примушують людей до голосування”, – розповідає очільник адмінстрації.
За його словами, багатьом із тих, хто відмовляється від голосування, або висловлюються проти нього, загарбники заявляють, що у них є 24 години, аби виїхати. Херсонцям, які взяли російські паспорти, вже вручають повістки про мобілізацію.
У свою чергу, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів, що через порожні дільниці псевдореферендуму окупанти примушують людей “голосувати” по два рази та за всіх членів родини, якщо їх немає вдома.
За інформацією Соболевського, застосовується практика сімейного голосування – якщо вдома застали лише одного члена сім’ї, змушують узяти кілька бюлетенів і “проголосувати” за всіх.
Як повідомлялось, 23 вересня окупанти заявили про початок  так званого референдуму про приєднання Херсонщини до Росії.