Окупанти крадуть мопеди та мотоцикли у херсонських селян

13 Вересня 2022, 12:40

На Херсонщині окупанти крадуть мопеди та мотоцикли у селян, щоб ті не передавали інформацію про події у населених пунктах.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“Наразі росіяни на тимчасово окупованих територіях обмежили свободу пересування та посилили контроль на блокпостах. Разом з тим, окупанти викрадають мотоцикли й мопеди з гаражів місцевих аби ті не могли пересуватись та “передавати інформацію” про те, що відбувається в селі”, – зауважили в Центрі національного спротиву.

У Центрі додали, що подібні заходи з боку армії РФ добре ілюструє ступінь підтримки окупантів серед місцевого населення, та навіть такі заходи їм не допоможуть, адже вони вороги й ставлення серед місцевих до них відповідне.

Разом з тим, спікер Одеської ОВА Сергій Братчук розповів, що російські солдати нишпорять по хатах на Херсонщині та вигрібають цивільний одяг, “сподіваючись у майбутньому накивати п’ятами”.

Як повідомлялось, військові РФ вивозять одяг і навіть килими: в Херсоні почастішали випадки мародерства.

Росіяни, відступаючи на півдні України, кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.