На «Українському радіо» запустили програму про життя на тимчасово окупованих територіях

11 Вересня 2022, 17:08

На «Українському радіо» стартує «Територія боротьби» — нова щотижнева програма про життя на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє «ДМ Суспільного».

Кожної п’ятниці журналісти «Українського радіо» розповідатимуть про найважливіше, що відбувається на тимчасово окупованих територіях, та про все те, що варто знати людям, які там знаходяться.

За словами виконавчої продюсерки «Українського радіо» Юлії Шелудько,умовно програма буде розділена на дві частини. Перша — інформаційна, в якій розповідатимуть про те, що протягом тижня відбулося на територіях, які тимчасово знаходяться не під контролем України. У другій — ґрунтовно обговорюватимуть найважливіші для жителів окупованих територій питання.

«Це може бути і обговорення з експертами певних подій, і цікаві реальні лайфсторі людей, які там живуть чи жили, і поради тим, хто з певних причин змушений залишатися в окупації. Приміром, які на сьогодні є можливості виїхати з різних територій, як отримати пенсію чи соціальну допомогу, як підготуватися до осені й зими, коли незрозуміло, що буде з опалювальним сезоном, де шукати та як фільтрувати інформацію, як безпечно уникнути участі в референдумі чи примусової мобілізації. Іншими словами, як вижити і максимально себе захистити в тих умовах, в яких опинилися люди», — розповідає Шелудько.

Як повідомлялось, Служба безпеки України повідомила про підозру так званій «заступниці голови Херсонської військово-цивільної адміністрації», причетній до запуску російського радіомовлення на окупованих військовими РФ територіях Херсонської області Катерині Губарєвій.

Редакція “Українського радіо” в Миколаєві відновлює повноцінну роботу. У тимчасово окупованій Херсонській області «Українське радіо» лунає на середніх хвилях на частоті 1278 кГц(АМ або СХ-діапазон).

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій.