На Херсонщині в селі Князівка понівечені всі будинки

15 Вересня 2022, 16:04

У селі Князівка Херсонської області пошкоджено або зруйновано 100 відсотків будинків.

Про це повідомив начальник Херcонської ОВА Ярослав Янушевич під час національного телемарафону “Єдині новини”.

“Ситуація у деокупованих населених пунктах Херсонщини надважка. У Князівці пошкоджено або зруйновано 100 відсотків будинків, у Високопіллі – 80% руйнувань”, – наголосив Янушевич.

Також він проінформував, що обласна влада намагається доставляти їжу, ліки, воду та інші гуманітарні вантажі тим, хто залишається у деокупованих населених пунктах.

Херсонські ЗМІ писали, що в селі Осокорівка також не залишилось жодного вцілілого будинку.

Як повідомлялось,  директор “Карітасу Кривий Ріг” отець Іван Талайло переконаний, що люди з щойно звільнених від окупації сіл та містечок – найбільш вразлива категорія з всіх, хто постраждав від війни. Їм необхідна не лише матеріальна допомога, а й загалом увага, підтвердження, що їхнього визволення чекали.

Благодійні організації доставили гуманітрану допомогу деокупованим населеним пунктам Високопільської громади Херсонської області.

З деокупованих громад Херсонщини надходять заклики до влади про допомогу місцевим мешканцям у відновленні житлових будинків.

ЗСУ підтвердили: населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Наприкінці серпня ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.