На Херсонщині в полон потрапив росіянин, причетний до вбивств у Бучі

26 Вересня 2022, 23:34

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

У Херсонській області в український полон потрапив російський загарбник, який причетний до розстрілу цивільних біля Бучі в березні, коли війська РФ стояли біля Києва.

Про це повідомила Служба безпеки України.
Російський окупант разом з іншими з автомата розстріляли легковик на трасі біля села Здвижівка Бучанського району Київської області. Загинув водій машини. Росіяни закопали його тіло у лісі. В результаті проведених з полоненим слідчих дій тіло вбитого було знайдене.

Також СБУ отримала додаткову інформацію про злочини підрозділу полоненого (підрозділ 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії ЗС РФ). Серед зібраних матеріалів – факти про обстріли росіянами житлових будинків, пограбування та вбивства їх жителів.

Полоненому та його “товаришам по службі” загрожує від 10 до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Імені підозрюваного офіційно не називають, але за даними ВВС News Україна, це людина на прізвище Гукасян. Він є контрактником 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії ЗС РФ.

Цей полк десантників на початку пономасштабного вторгнення був перекинутий в Київську область і намагався атакувати столицю з північно-західного напрямку. Але під час боїв саме цей підрозділ поніс важкі втрати і втратив командування. Згодом підрозділ був виведений з Київщини.