На Херсонщині росіяни вигнали з дому пенсіонера

20 Вересня 2022, 17:48

Російські окупанти продовжують мародерити й розквартировуватися в оселі місцевих мешканців на Херсонщині.

Про черговий випадок розповіли в поліції Херсонської області.

Так, у місті Берислав окупанти провели обшук у будинку 80-річного чоловіка та викрали садові меблі й інструменти. А обкраденого господаря змусили виселитися з будинку, оскільки самі задумали там розміститися.

У цілому за минулу добу поліція відкрила 20 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів військовослужбовців РФ на Херсонщині.

Як повідомлялось, російські солдати розкрадають виноробне підприємств “Шато Князя Трубецького”, продовжують “віджимати” автівки у херсонців, а у селян ще й мопеди та мотоцикли.

В обласному центрі військові РФ теж займаються мародерством: вивозять одяг і навіть килими.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували про початок наступу на Херсонщині, українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів. ЗСУ регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.

Відступаючи на півдні України, російські військові кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».