На Херсонщині російські окупанти вже не можуть підтягувати свої резерви

02 Вересня 2022, 21:01

Російські окупанти вже не можуть підтягувати резерви на захоплені території Херсонської області.

Про це повідомила керівник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 2 вересня, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

За її словами, українські воїни влучно та регулярно знищуються склади із боєприпасами та понтонні переправи на півдні. Це підриває логістику окупантів настільки, що вони не можуть підтягувати резерви.

Гуменюк додала, що в регіоні залишаються “деякі транспортні шляхи”, які окупанти можуть використати гіпотетично. Водночас всі вони перебувають під вогневим контролем ЗСУ.

Як повідомлялось, ЗСУ продовжують знищувати російські склади боєприпасів на тимчасово окупованій Херсонщині, зокрема, й поки у тиловому для ворога Генічеському районі.

ЗСУ розпочали наступ на Херсонщині та прорвали першу лінію оборони росіян.

Речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк наголошувала, що після початку наступу Збройних Сил України на південному напрямку потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші та чекати на результати.

Раніше ЗСУ знищили практично всі мости у Херсонській області, відрізавши окупантів від постачання озброєння та особового складу з території Криму.

В обласній адміністрації вчергове закликали місцевих жителів евакуюватися із області, щоб Збройні сили України змогли швидше звільнити її від ворога.